Šramková je nezastaviteľná. V Trnave zabojuje o finále

13.05.2016 Trnava

Trnava 13. mája (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave prebojovala v dvojhre už do semifinále. V piatkovom štvrťfinálovom súboji zdolala krajanku Viktóriu Kužmovú po setoch 6:3, 6:4. V boji o finále nastúpi Šramková proti turnajovej trojke Lotyške Anastasiji Sevastovovej.

Šramkovej sa darilo aj vo štvorhre. Spoločne s Ruskou Annou Blinkovovou vyradili maďarsko-slovenský pár Agnes Buktová, Lenka Juríková 6:1, 6:2 a postúpili do semifinále.

Kužmová vyradila Vondroušovú

Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. V 2. kole si ako držiteľka voľnej karty poradila s Češkou Markétou Vondroušovou po trojsetovej bitke 4:6, 6:3, 7:6 (3). Za stavu 5:6 v rozhodujúcom dejstve odvrátila dva mečbaly. Jej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok popoludní krajanka Rebecca Šramková. Slovensko tak s určitosťou bude mať zastúpenie v singlovom semifinále.

Za postup medzi elitnú osmičku získala Kužmová 25 bodov do rebríčka WTA. „Rozhodli úplné maličkosti. Ku koncu zápasu to bolo skôr o servise. Snažili sme sa hrať prudko, boli veľmi krátke výmeny. Podávala som dobre, povedala som si, že keď trafím prvé podanie, nemám čo stratiť. A musím do toho ísť,“ povedala po víťaznom dueli pre oficiálnu stránku turnaja členka NTC.

Vondroušová nemala ďaleko od postupu, veď v závere nevyužila dva mečbaly. „Maki má úplne super ľavácky servis, dosť ťažko sa mi to returnuje. Hrá veľmi dobre uhly, čo mne nevyhovuje. Preto som s ňou nemala veľmi dobrú bilanciu. Aj teraz mám iba 2:4,“ dodala Kužmová.

Mihalíková vo finále štvorhry

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková si na turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave zahrá vo finále štvohry. Spoločne s Ruskou Annou Kalinskou v piatkovom semifinále zdolali českú dvojicu Lenka Kunčíková, Karolína Stuchlá 6:4, 6:2.

štvrťfinále

Rebecca Šramková (SR) - Viktória Kužmová (SR) 6:3, 6:4

dvojhra - 2. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - 'Markéta Vondroušová (ČR) 4:6, 6:3, 7:6 (3)

štvorhra - semifinále:

Tereza MIHALÍKOVÁ, Anna Kalinská (SR/Rus.) - Lenka Kunčíková, Karolína Stuchlá (2-ČR) 6:4, 6:2
 

Vyberte región